>> Wonen - Woning verkopen? Dit kunt u zelf doen

Zorg voor een goede entree
Maak de voorzijde van het huis zo uitnodigend, dat potentiele kopers het al willen hebbenvoordat ze één voet over de drempel hebben gezet. Zorg dus voor gewassen houtwerk en ruiten, glimmend gepoetste deurknoppen en een goed werkende deurbel. Ruim desnoods de rommel van de buren op. De beloning wacht.Knap de keuken op
Kopers vallen als bakstenen voor gloednieuwe, supermodern geoutilleerde keukens met veel daglicht en gladde brandschone oppervlakken. Dat wil niet altijd zeggen dat je alles moet vervangen. Nieuwe deurtjes en frontjes kunnen een keuken totaal veranderen. Soms biedt verven al uitkomst.

 


Renoveer de badkamer
De hoofdregel bij badkamerrenovatie is: kijk eerst wat je kunt behouden. Denk bij aanpassingen aan eigentijdse koperswensen zoals: twee wastafels, een aparte douche, eventeel met twee douchekoppen (voor samen douchen), kasruimte, spiegels, een medicijnkastje, veiligheidsvoorzieningen, een bubbelbad, een telefoon en veel daglicht. Ook een tweede badkamer werkt kooplust op.

 


Creeer bergruimte
Kopers willen veel bergruimte. Doe dus iets met de loze ruimte onder de trap of in de hal; plaats een bed op een platform met laden erin; bouw een raamzitplaats met opslagruimte eronder, of installeer een wandkast langs een hele slaapkamerwand. Spiegeldeuren kunnen de opgebruikte ruimte optisch meer dan vergoeden.

 


Zorg voor sfeer
Ook sfeerverhogende maatregelen verhogen kooplust: zorg op een kijkdag dat het huis brandschoon en opgeruimd is, steek 's winters de eventuele haard aan, zorg voor een vaas vers geurende bloemen, zet zachte achtergrondmuziek op en regel een glas wijn of fris voor de bezoekers. Kassa.

 


Familiefoto's schrikken af
Kijkers laten zich afschrikken door bijvoorbeeld wanden met familiefoto's opdringerige kleuren of te veel meubels. Het helpt de woning "strak" te maken door bijvoorbeeld schilderen, stofferen of meubels herplaatsen.

 

Bron: D. Lieberman en P. Hoffman, 'Renovating your home for maximum profit'.
Bestel het boek

© omgevingsvergunning.com 2008-2009 | opmerkingen: mail naar Edwin Kort | lees hier de disclaimer | adverteren | help mee!