Kan oversluiten interessant zijn, ondanks de kosten?


>> Meer vragen over hypothekenBoeterente opvragen bij huidige geldverstrekker

Als u uw hypotheek oversluit, sluit u in feite een nieuwe hypotheek. Hiermee lost u de oude hypotheek af. Vaak moet u opnieuw kosten maken voor een taxatie en notaris en betaalt u afsluitkosten voor de nieuwe hypotheek. Indien u voor het aflopen van de rentevaste periode uw huidige hypotheek inlost, kan er door uw huidige verstrekker een boete in rekening gebracht worden. De belangrijkste kostenpost is meestal de boeterente, die u moet betalen voor het vervroegd aflossen van de bestaande hypotheek. Verschillende aanbieders hebben ook verschillende methoden van berekening van deze boeterente. Alvorens u te oriënteren op een andere hypotheek is het zinvol om eerst de boeterente bij uw huidige geldverstrekker op te vragen. Aan de hand van de boeterente kan bij Independer snel bepaald worden of het oversluiten voor u financieel voordeel oplevert.

 

Hypotheek verhogen of tweede hypotheek?

Wanneer u besluit uw hypotheek te verhogen of een tweede hypotheek wilt afsluiten, kan dit ook een interessant moment zijn om eens te kijken of u niet beter uw gehele hypotheek zou kunnen oversluiten.

 

Fiscale Consquenties

De boeterente is geheel aftrekbaar. De afsluitkosten van de nieuwe hypotheek zijn echter niet aftrekbaar. Op het moment dat u de boete wilt meefinancieren in de nieuwe hypotheek, is ook de rente over dit deel van de nieuwe hypotheek niet aftrekbaar. Al deze aspecten worden meegewogen in het advies aan u.

 

Oversluiten via Independer

Independer heeft het totale overzicht van alle hypotheekproducten, kapitaalverzekeringen, risico-verzekeringen, arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en beleggersrekeningen in Nederland. Als u overweegt om uw hypotheek over te sluiten, dan kunt u via Vraag offerte aan aangeven graag gebruik te willen maken van onze service. Vraag in ieder geval eerst de boeterente op bij uw huidige geldverstrekker.

Wouter Gras

 © omgevingsvergunning.com 2008-2009 | opmerkingen: mail naar Edwin Kort | lees hier de disclaimer | adverteren | help mee!