>> Regelgeving - >> slopen

Documenten, regelgeving en links over slopen

>> Meer vragen over slopen


De regels ten aanzien van slopen zijn geregeld in de bouwverordening van uw gemeente. De meeste gemeenten maken gebruik van de modelbouwverordening van de VNG. De VNG staat voor De Vereniging van Nederlandse Gemeenten.
Deze besloten organisatie vertegenwoordigt de belangen van alle gemeenten in Nederland in samenwerking met de andere overheden, het rijk en de provincie en neemt alleen vragen van de gemeenten in behandeling. De VNG heeft geen publieksvoorlichtingfunctie. U kunt als particulier of bedrijf dus niet voor vragen bij de VNG terecht. Doordat vrijwel alle gemeenten gebruik maken van de modelbouwverordening van de VNG zijn de regels ten aanzien van het slopen dus in elke gemeente gelijk.
Een aantal voorbeeld documenten:

Door Edwin Kort
Gebruik het forum voor het stellen van vragen. Vragen die per email aan mij worden gesteld kan ik door tijdgebrek vaak niet beantwoorden. Op het forum worden bijna alle vragen deskundig beantwoord door ervaren bouwplantoetsers en adviseurs.

Edwin Kort is bouwplantoetser voor verschillende overheidsinstellingen en hoofdredacteur van Omgevingsvergunning.com en Woonhelp.com. De columns en artikelen worden op persoonlijke titel geschreven. De informatie in zijn columns en artikelen zijn niet bedoeld als aanbevelingen tot het doen van bepaalde handelingen. Aan de inhoud van deze website kunnen op geen enkele wijze rechten of aanspraken worden ontleend.

© omgevingsvergunning.com 2008-2009 | opmerkingen: mail naar Edwin Kort | lees hier de disclaimer | adverteren | help mee!